Pagina's

maandag 9 september 2019

Anreda DT - Project TAART

Hoi allemaal,

Afgelopen schooljaar was ik hulpmoeder in de kleuterklas van mijn oudste dochter. Heel wat uurtjes heb ik in de klas doorgebracht om te helpen, met van alles en nog wat. Ook was ik aanwezig bij verschillende verjaardagsfeestjes, waar de juf een leuke taart voor gebruikte.
Ze vertelde me dat de taart aan vervanging toe was, en dat ze een nieuwe wilde. Maar eigenlijk wist ze niet hoe ze er aan moest komen, zelf maken kon ze niet. Uiteindelijk heeft ze mij gevraagd of ik voor haar klas een taart wilde maken, ook al zit mijn dochter niet meer bij haar in de klas in het nieuwe schooljaar.
Ik ben uiteraard de beroerdste niet, en laat me geen enkele kans ontnemen om creatief bezig te zijn, dus ik ben de uitdaging aangegaan!

De basis voor deze 3-laagse taart zijn piepschuimvormen, via internet gekocht. Deze bekleedde ik met grasgroen, goudgeel en kerstrood cardstock. De houders voor de kaarsjes maakte ik uit koraalmagenta cardstock. Op de bovenste laag gebruikte ik een randpons.
Ook maakte ik gebruik van de Marianne Design Er is er een jarig stans, KJ1729. Deze stanste ik uit wit, goudgeel, koraalmagenta, paars, saliegroen en blauw cardstock. Op de bovenste laag gebruikte ik de letters, op de onderste laag alle stippen. Deze plakte ik willekeurig over de gehele laag.
Op de middenste laag begon ik met een hek (Marianne Design Creatable LR0205), gestanst uit wit cardstock. Deze plakte ik rond over de hele ring. Uit mosgroen cardstock stanste ik het gras, Marianne Design Craftable CR1355.
Toen gebruikte ik de Marianne Design collectable Eline's Puppy's COL1464. Ik stanste uit wit, zwart, mokka, toffee, antraciet, chocolade, terrabruin granietgrijs en zilvergrijs cardstock. Voordat ik stanste, beplakte ik eerst alles met Craft Emotions Easy Connect tape, zodat alles stickers waren.
Tot slot maakte ik nog een katje met de Marianne Design Collectable Eline's Kitten, COL1454.

De juf én de kinderen uit de klas waren zeer blij met de taart, en daar ben ik ook heel blij mee.
Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden!

Liefs, Sandra

1 opmerking:

LisannesKaartenhobby zei

Wauw, super mooie taart! Die maakt van een feestje in de klas echt iets bijzonders. Ik zie veel marianne design op je Blog voorbijkomen, leuk! Mijn favoriete hobbymerk, ik ga je volgen, mis ik niks meer.

Hobbygroet Lisanne