Pagina's

dinsdag 17 februari 2015

Copic Marker Benelux - Tutorial Scheerschuimtecniek

Hallo allemaal!

Deze tutorial stond afgelopen zondag op het Copic Marker Benelux blog, en nu laat ik hem hier nog even zien!
 Dit keer geen kleurtechniek, maar een leuke en makkelijke techniek om achtergronden te maken.


Wat heb je nodig?


Craftsheet
Scheerschuim
Spatel
Copic refill R20, R27, R85
Glad papier
Heat tool


Zorg dat je bij het kiezen van je kleuren niet te veel verschillende kleuren neemt, dus geen blauw, oranje en paars bij elkaar. Op het moment dat je de inkt gaat verspreiden en dit loopt in elkaar over, ontstaat er een vieze bruine kleur en is je leuke effect weg. 


Spuit een klodder scheerschuim op je craftsheet en spreid het uit met je spatel. Zorg dat er wel een beetje volume in blijft, dus spreid het niet te ver uit.


Druppel met Copic refill R20 een paar druppels verspreid over je scheerschuim. 


Vul wat tussenliggende ruimtes op met R27Als laatste druppel je nog een paar druppels R85 ertussen. Trek met de spatel een aantal lijnen door je scheerschuim heen. Hierdoor kopen de kleuren iets in elkaar over.


Leg je papier in het scheerschuim, en druk het lichtjes aan, zodat het hele oppervlak bedekt is met scheerschuim.  Zo ziet je papier er nu uit.


Zoals je ziet, heb je ruim voldoende om meerdere blaadjes te bewerken. Mijn ervaring is dat je maximaal 4 blaadjes kan bewerken, daarna zijn de kleuren zo goed als weg. 


Zoals je ziet, staat alle blaadjes bol, ze zijn krom getrokken. Door de heattool erop te richten, droogt het scheerschuim. Eerst trekken je blaadjes nog krommer, om vervolgens mooi recht te trekken.
Daarna kan je er mee doen wat je wilt, je papier is nu klaar. 


 En dit is het resultaat! 4 ATC kaartjes, versierd met een stans en teksten van Noor DesignDit was het weer voor vandaag, ik hoop dat jullie het leuk vonden.

Liefs, Sandra